Pagina’s

Over deze website

Deze website is in het leven geroepen om de communicatie rondom de atletiek pupillen competitie voor de regio’s 2 en 5 gemakkelijker te maken.

Er werd veel gecommuniceerd via de mail met als nadeel:

  • Niet iedereen ontvangt altijd de mail. Door reply op reply te geven is het niet eenvoudig om nieuwe adressen structureel in de verzending te krijgen.
  • Mensen die juist niets meer willen ontvangen krijgen nog steeds de mail. Zij hebben juist het probleem om van de lijst af te komen.
  • Door reactie op reactie komen in een mail tree meerdere onderwerpen aan de orde. Dit is soms verwarrend.
  • Door niet consequent te reageren op de ‘laatste’ mail ontstaan er dode takken waardoor informatie verdwijnt. Daarnaast hebben sommige soms de neiging om in de mail te snijden. Daardoor verdwijnt er eveneens informatie.
  • Het terugzoeken met bestanden met informatie en of bijlagen is daardoor wel eens lastig.

Voordeel van een site is:

  • Iedereen kan een abonnement (feed) nemen zodat je altijd in de gaten kan houden of er wat gebeurt.
  • Terugzoeken van informatie wordt gemakkelijker. Daarnaast is de informatie die hier opgehaald wordt nooit verouderd. (d.w.z., het is altijd de laatste bekende versie die je te zien krijgt.
  • Voortgang verloop in de competitie is voor iedereen in te zien. Hierdoor bereiken we naast de organisatie ook de trainers, ouders en de atleten.
  • De openheid maakt het gemakkelijker voor nieuwe vrijwilligers om toe te treden tot de organisatie.

In principe heeft iedereen toegang tot deze site. Iedereen kan zich nu ook registreren. Een registratie is niet noodzakelijk om een reactie te kunnen geven maar je moet dan wel altijd je mail adres opgeven. Besluit je om te registreren doe dit dan bijvoorkeur met de volledige naam zodat ook anderen weten van wie de reactie afkomstig is. Nieuwe geregistreerde gebruikers krijgen de rol ‘Abonnee’ toegewezen. Wil je meer en/of moet je pagina’s toevoegen of wijzigen dan zijn daar twee andere rollen voor beschikbaar. ‘Auteur’ en ‘Bewerker’. Gebruikers met de rol ‘Auteur’ mogen de tekst van een pagina aanpassen. Gebruikers met de rol ‘Bewerker’ mogen dit ook maar kunnen daarnaast ook nieuwe onderwerpen,  pagina’s en sub-pagina’s maken.

Als we niet willen dat iedereen toegang heeft kunnen we altijd nog besluiten om de toegang geheel af te sluiten zodat je eerst moet inloggen voordat je ook maar iets kunt zien. Volgens mij willen we dat niet want het is daarmee onmogelijk voor anderen om de uitslagen van de competitie snel te kunnen inzien. Risico dat onze mails uit de site worden gefilterd en worden misbruikt is aanwezig, maar minimaal. Robots hebben geen toegang en via Google en of andere zoekmachines zal je deze site ook niet snel mogen vinden.

Nieuwe gebruikers met een actieve rol in de organisatie hebben als rolprofiel ‘Bewerker’ gekregen en hebben ondertussen informatie ontvangen over hun account. Bij vragen graag een reply.

Met ingang van augustus 2011 zullen nieuwe gebruikers die zich met onduidelijke of verdachte email adressen aanmelden niet meer toegelaten worden. De reden voor deze maatregel is dat we willen voorkomen dat mensen op de site toegelaten worden die mogelijk de mail faciliteiten willen misbruiken.  We hebben enkele dagen geleden iemand geaccepteerd die de site heeft misbruikt om te kunnen spammen. Een duidelijke naam en een betrouwbaar emailadres is vanaf nu dus een eis om een account te kunnen krijgen.

Met vriendelijke groet,

De beheerder.

PS.

Tijdens deze introductie fase kan iedereen nu nog inloggen als ‘gast’ met passwoord ‘gast’.  Maar een normale registratie onder de eigen naam heeft een paar voordelen.  Zo kan vanuit de site mail verstuurd worden naar iedereen die geregistreerd is.  Zo kunnen we in de toekomst voorkomen dat we mensen niet informeren omdat we mail naar  het verkeerde emailadres sturen. Iedereen heeft dan zelf in de hand of hij/zij wel of geen mail ontvangt.