Klassementen 2021

Update 29-08: Protest is ingetrokken. De standen zijn defintief.

Update 28-08: BAV is niet akkoord met de huidige teamstandenopmaak. En dat kan ik ook nog wel een beetje volgen aangezien er verwarrend is gecommuniceerd. Wat is er aan de hand? Enerzijds is er het gezamelijk vastgestelde reglement dat zegt dat het beste resultaat telt van de voorronden. Anderzijds is er een bericht mijnerzijds “Corona situatie update” geweest dat zegt: “indien er 2 voorronden kunnen worden gehouden dan blijft het huidige reglement van kracht. De beste 2 (team)-resultaten tellen voor plaatsing voor de finale”. En initieel had ik ook zo de standen opgemaakt. Dat was gezien het reglement geen juiste melding en actie van mijn kant, Er is geen simpele oplossing.

Oplossing 1: BAV en andere benadeelde teams gaan alsnog akkoord met huidige stand

Oplossing 2: We moeten overwegen meer teams toe te laten tot de finale. Ik zal eerst met Zuidwal inventariseren of dat uberhaupt mogelijk is qua afhandeling. De dag zit al zo vol.

UPDATE 26-08: teamstanden nog herzien en opgemaakt op beste teamresultaat in plaats van som van resultaten van ronde 1 en 2 conform reglement. Gevolgen: vooral de clubs die alleen in ronde 2 hebben meegedaan Almere ’81 (+6), Zeewolde Atletiek(+5) halen daardoor finale plaatsen ten koste van anderen.

UPDATE 25-08: in de ontvangen uitslag/wedstrijdprogramma van Tempo AV bij de JPB en MPB zat een fout. In de 1e ronde is een 600 meter in plaats van een 1000 meter gelopen voor deze groepen. De prestatie moet dus gezien worden als geleverd voor een 600 meter en levert navenant dus veel minder punten op. Laten we ze wel honoreren voor de atleten. Gevolgen:

  • JPB: Tempo AV gaat van plaats 1 naar plaats 5, geen effect op plaatsing als team voor de finale
  • MPB: Tempo AV gaat van plaats 1 naar plaats 8 en plaatst zich niet, Almere’81 plaatst zich

UPDATE 25-08: atleten van Zeewolde Atletiek en AV Zuidwal stonden vermengd. Nu niet meer, gevolgen:

  • JPA2: BAV plaatst zich als team , AV Zuidwal als organisator
  • MPB: U-Track plaatst zich als team, AV Zuidwal als organisator

Het lijkt gelukt om klassementen op te maken. Letwel: het zijn nu nog klassementen onder voorbehoud; correcties/protest is mogelijk tot 28 augustus.

Het was een enorme uitdaging om het dit jaar goed te krijgen. Een foutje is dan ook snel gemaakt. Hoop ze allemaal opgelost te hebben, op tal van manieren gecontroleerd, maar…

– We hebben dit jaar te maken met zowel atletiek.nu als excel uitslagen en dat per club in ronde 1 (15 varianten!).

– We hebben dit jaar ook handtijduitslagen en uitslagen met een mix van handtijden en ET met verschillende correcties in de formules.

– De verstrekte excel template bevatte foute puntentellingen voor de 40m PupBCD.

– Atletiek.nu heeft in juni het formaat voor estafettes veranderd, eerste release met fout (ontbrekende uitslagen) en eind juli na indienen verzoek goed opgelost in een nieuwe release.

– Door de handmatige excel uitslagen waren er erg veel verschillende schrijfwijzen van namen en die waren dus niet eenvoudig optelbaar per atleet en zijn handmatig gecorrigeerd, met foutkans.

– Er was een club die pupillen A1 en A2 niet apart maar als pupil A in de uitslag had verwerkt, uit moeten zoeken.

– Het was toegestaan om onderdelen in een periode over meerdere dagen te houden en zo te combineren, daar hebben diverse clubs gebruik van gemaakt. Met bewerkingsslagen tot gevolg.

– Niet alle combiteams op de estafettes waren juist aangegeven in de verstrekte uitslagen.

– We hebben frequent te maken met uitval van onze website – ‘502 Bad Gateway’. En onderliggende security incidenten.

Veel plezier en succes voor de geplaatste teams en atleten in de finale op 11 september bij AV Zuidwal in Huizen.